Ik ben, net zoals velen van jullie, de laatste tijd bezig geweest met een website. Bij het maken hierbij heb ik hulp gekregen van jullie voor onder andere Search Engine Optimization.
Echter nu ik alles in grote lijnen af heb, vroeg ik me af of jullie soms nog op of aanmerkingen hadden die ik zou moeten doorvoeren voordat ik de website online breng.
Voor zover ik weet, is de website beveiligd, afgewerkt en SEO geoptimaliseerd.
Veel netter. Je gebruikt mijn inziens iets teveel htmlcode voor wat je perfect met CSS kan oplossen.
Voor de rest ziet het er wel ok uit. Ik vind 44 http requests teveel voor de layout die je hebt, het kan maw nog sneller (zeker niet onbelangrijk voor zoekmachines).
Wel, er worden 44 aanvragen naar de server gemaakt. Vb: je CSS bestaat uit 3 bestanden. Dat wil zeggen dat de server 3 keer gevraagd wordt naar je CSS, terwijl je die best gewoon allemaal samen kan voegen. Het zal minder kilobytes in beslag nemen en minder aanvragen aan de server => alles sneller.
Pas dit toe op meer niveau's en je zal je site vlot kunnen halveren in laadtijd.
Edit: je kan trouwens ook nog andere code verkleinen/vereenvoudigen: het andere menulijstje, de formdiv kan verwijderd worden,...
addons voor firefox (die ik iedereen aanraad trouwens):
firebug, en daarna yslow (van yahoo) en pagespeed (van google)
Volg die tips en je komt een heel eind. Die van google legt ook goed uit trouwens (al wel een ietsje gevorderd niveau).
nibbler.silktide.com is ook wel een leuke, die beoordeeld je site meer voor de mensen kant. Al is die niet echt 'wetenschappelijk' of wiskundig of iets, ze hebben wel een paar pointers
Het gebruik van Engels is niet bepaald geweldig. Ik zie al gelijk enkele fouten wanneer ik de site bezoek en dat maakt het extreem onaantrekkelijk om de site te gebruiken.
Hoofdpagina
"it's first applications" --> "its first applications" en "it's website" --> "its website"
"it's" betekent "het is". Voor het bezittelijk voornaamwoord dien je "its" te gebruiken.
Het werkwoord "to air" wordt over het algemeen gebruikt voor het uitzenden van een televisieserie, niet van een mobiele applicatie.
Ook staat op de hoofdpagina "an unique application". Het klopt dat het Engels, onbepaald lidwoord dient te eindigen op een n wanneer het volgende woord begint met een klinker, maar toch is die regel incompleet. Die n staat daar om de zinnen vloeiender te maken. Het gaat dan ook om de fonetische klanken. Wanneer een woord met een u begint is de uitspraak soms als de y in 'you'. Wanneer dit het geval is, hoort het lidwoord niet met een n te eindigen. Dus: "an unique" --> "a unique".
Verder staat er op de pagina met producten een bericht dat aangeeft dat de pagina nog niet beschikbaar is omdat het Beta is. In de tweede zin wordt het woordt 'wether' gebruikt. Ten eerste hoort dit woord te worden geschreven als 'whether', en ten tweede geeft dit woord twee mogelijkheden aan. 'Please check back soon wether this functionality has been activated... or not'. Grammaticaal zou het correct zijn de zin zo aan te vullen, maar dat leest niet fijn. Misschien handig om de hele zin te veranderen: 'Please check again soon'. Het is al duidelijk dat de functie later zal worden geactiveerd, dus door de oude zin te gebruiken zou het een soort van dubbelop worden, denk ik.
Ik denk dat ik zo nog wel een aantal fouten kan aanwijzen, maar ik raad aan ze toch zelf even op te zoeken en te verbeteren.
@Waflix
Inderdaad, moet nog even de tekst doorlezen op typ en grammatica fouten. Deze tekst is vooral geschreven in halve haast en klopt er niet bepaald veel van.
@Pieter
Producten is onderhand aangepast en werkend, maar de login functionaliteit nog niet. Deze is nog steeds offline aangezien ik nog geen privacy policy etc heb. Echter bepalen de login componenten voor een deel de layout, wat zou je aanraden om hiermee te doen?
Daarnaast, is een privacy policy een vereiste als je serieus met klanten om wilt gaan? In de zin van, ik vraag bewaar hun gegevens in de database, is het dan nodig je klanten te informeren hierover?
Oke, ben dus bezig met het bekijken van de opgenoemde punten eerder in dit artikel.
Er zijn een aantal punten waar ik mee zit:
- spellingscontrole : voltooid
- advies van ySlow : Ik heb hem op veel punten verbeterd, maar op andere punten ga ik dit niet doen, dit zijn punten zoals CDN of Experation dates voor images. Heb gemerkt dat de hele plaatjes dan niet meer worden getoont, dus dat gaat hem niet worden.
- advies van nibbler : half mee bezig, maar ook daar zijn er een aantal punten zoals printability en twitter sharing.
- pagespeed (google) : nog niet naar gekeken
ik zal ook zo snel mogelijk de login module offline halen.
De UL's kan je weer ontdoen van alle classes etc. Zet je logo als afbeelding ipv als div met achtergrond en maak hem aanklikbaar, combineer resources (css, js, of afbeeldingen in sprites),lege divs zijn nooit een goeie oplossing (vb <div id="bodyContainerTop"></div>),...
Niet alle UL's kunnen van een klasse worden ontdaan. Een voorbeeld hiervan is het menu in de topbar. Deze moeten een eigen klasse hebben om aan hun vereiste functionaliteiten te kunnen voldoen.
zoals je zei, bodycontainertop is een lege div met daarin enkel een achtergrond. Wat zou hiervoor een alternatieve oplossing voor zijn?
Ik heb de resourcees (css/js) apart gehouden voor mijn eigen duidelijkheid. Daarnaast ga ik niet alles in de jquery library stoppen om het aantal te lezen .js files te verminderen, aangezien dat alleen maar nog meer onduidelijkheid schept.
De UL classes en id's in de header kan je toch perfect verwijderen?
Er zit maar 1 ul in de header. Je kan met CSS #topBar li aanspreken ipv li.topBarMenuItem. Dat is de kracht van CSS. Je kan perfect tot 3 selectors gebruiken na elkaar zonder performanceverlies. En je code wordt er heel wat mooier door.
Enkel die 'current' class is nodig om aan te duiden dat het de huidige pagina is.
Btw, ik zit nu met een horizontale scrollbar.
Over die bodycontainertop: waarom maak je die schaduw rondomrond niet met CSS3? Is veel gemakkelijker en beter qua resources, praktisch elke moderne browser kan die toch zo weergeven.
De waarde voor de grootste width die ik gebruik is 960px......
----
opgelost
----
de site staat nu gemiddeld een 9 bij pagespeed, yslow, firebug, etc.. dus ik laat hem zo.
bedankt voor jullie hulp.
Gesponsorde links
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.