if(!empty($error_msg)){
//Is er een error, dan wordt de ouput de error_msg
echo $error_msg;
}else{
//Is er geen error?... dan hier je mail() functie en stuff like that
}
if(!isset($_POST['vakje1'])){echo"Je moet vak 1 invullen!";}
elseif(!isset($_POST['vakje2'])){echo"Je moet vak 2 invullen!";}
else{
//hier je code om te verzenden
}
if(!isset($_POST['vakje1'])){echo"Je moet vak 1 invullen!";}
elseif(!isset($_POST['vakje2'])){echo"Je moet vak 2 invullen!";}
Logisch, je moet dat verstuurscript wel binnen je else haken plaatsen want nu gebeurt er dit: alles goed? => geen foutmelding + versturen. Fout? => foutmelding + versturen.
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //controleren of er iets gepost is.
if(empty($_POST['hierdenaamvanjeinputveld'])) { // gebruik van empty
$error = "error message<br />";
}
if($_POST['anderveld'] == "") { // gebruik van == ""
$error .= "Error message<br />";
}
if(!isset($error)) {
// hier je code om te verzenden, bijvoorbeeld op de manier van denniseik
}
}
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){//controleren of er iets gepost is.
if(empty($_POST['hierdenaamvanjeinputveld'])){// gebruik van empty
@Certius, neem niet zomaar een code over, analyseer de gehele code, pas 'm aan naar behoren, dan plemp je 'm in je site en dan ga je 'm testen. Je moet nooit klakkeloos een script over nemen, altijd checken: 'van wat doet het script nou eigenlijk? Hoe komt ie aan z'n variabelen etc...'
1 tip: doe dit met javascript, verhoogt het gebruiksgemak enorm (javascript moet natuurlijk wel aanstaan bij de gebruiker).
hoe ik het meestal doe: de aanmeldknop op "disable" zetten, en via javascript kijken of er in de benodigde velden iets geschreven staat. Indien ja, de aanmeldknop op "enable" zetten.
Wat ik al meerdere malen gehoord heb, javascript is te beïnvloeden. Het is een cliënt-sided scripting taal, dus 'ik', de bezoeker, kan het veranderen. Je moet het ALTIJD met php checken, anders kan je alsnog een leeg textfield oid verzenden, dit is niet wat je wilt!
nachecken met php doe ik ook altijd, dat is logisch...
maar ik sprak over gebruiksgemak, en dan is javascript veel beter.
Als ik een formulier invul en ik druk op verzenden, en ik kom tot de conclusie dat het formulier is leeggemaakt en ik kan opnieuw beginnen, van gebruiksgemak gesproken...
en ja je kan natuurlijk ook alle input ondertussen opslaan in variabelen en deze dan echo'en, maar dan ben je bezig met een hele hoop nutteloze code.
Javascript is idd te beïnvloeden, maar laten we nu ook niet achterdochtig zijn bij elke internetgebruiker en gaan denken dat hij er allemaal maar op uit is op formuliertjes te "hacken", als je dat al hacken kan noemen...
conclusie: check na met PHP, maar gebruik zeker ook javascript. Bv. wachtwoord/herhaal wachtwoord -> je kan met php checken of beide wachtwoorden overeenkomen, maar met javascript kan je al voorchecken. een typfoutje is snel gemaakt, en in een wachtwoordveld zie je niet wat je typt.
Ja oke, daarvoor kan je js gebruiken. Maar als final check zeker php gebruiken. Is niet te beïnvloeden, en het gaat ook niet om 'achter elke gebruiker een hacker zien'. Het gaat om die ene gebruiker die denkt een mooie sql-injection te kunnen plegen, of toch een lek vindt in jou beveiliging. Je moet dat gewoon tegen gaan, klaar.
Ik zag in jou berichtje staan 'doe dit met javascript', wist niet dat je óók php bedoelde, kon ik er niet uit opmaken in ieder geval
Dank voor jullie suggesties maar helaas, wat ik ook invul ik blijf de melding 'niet alle velden zijn ingevuld. Voor alle duidelijkheid; de html code zet ik in mijn pagina en nieuwsbrief.php upload ik naar mijn server.
ehm, zou je bij je html element form geen method toevoegen ?
Anders verzend hij die gegevens misschien niet met post, en kan je ze daarom niet ophalen, en zit er daarom niets in die variabele. En dus krijg je steeds die foutmelding.